elincarolinab

du får inte en pryl av mig va

Kategori: Allmänt

Hej! Kom hem igår, vilket var både tråkigt och skönt. Har haft en väldigt fin och annourlunda vecka borta i Taize. Skönt att komma bort från Hässelby-livet ett tag, bort från damp-donken och leva utan krav och rutiner. En vecka när man bara va.
Bussresa 30 timmar ner gick hyfsat fort, vet man hur man underhåller sig med sköna människor och har laddat en kasse full med godis osv så funkar det. När man dessutom åker genom sagolika franska byar och städer är också extra trevligt. Väl framme i Taize blev vi positivt överraskade, hade förväntat oss en riktig skithåla med fängelsemat i princip, vilket inte alls var fallet. Där nere satt vi tillsammans med flera tusen människor 3 gånger om dan och sjöng i kyrkan, stod i matkön med dessa tusentals människor (Tyskjävlarna trängde sig), och trängdes med på Oyak varje kväll. Vi träffade en svensk munk, jag stod inför en pubilk på kanske 150 pers och pratade (aldrig haft så hög puls förut), gått på ljusmässa, träffat människor från hela världen, konstaterat hur dåliga vissa länder är på engelska, haft toppen och botten i vårat tält, känt den maximala ofräsch-heten, sjungit svenska nationalsången i duschen, sagt högt till andra utländska människor vad vi tycker om dom och att vi har bajsat i deras mat (på svenska) bara för att, legat och solat i sovsäcken, och bara gjort en jävla massa kul random grejer.
Även fast vi hade svårt vissa gånger att förstå meningen med det hela så hade vi det bra. På bussresan hem tog Sara fram åksjuketabletterna vilka även funkade som sömntabletter. Luftkonditioneringen slutade fungera ett tag men trots allt kom vi hem tillslut. Det första jag gjorde var att kasta mig ut i solen där jag sov i två timmar, drömde ännu skummare drömmar. Efter det blev det att jogga runt hässelby och sen en välbehövlig natts sömn.

Ps. Bilder kommer.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: